Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit k produktům
HP DesignJet

Služba je provozována firmou Arkance Systems CZ s.r.o.
 
Online výpočet ceny tisku Porovnání parametrů dvou modelů 

Web server firmy Arkance Systems
CAD Fórum - tisíce tipů a triků k AutoCADu, diskuse
Facebook stránka CAD Studia


Novinky ze světa HP DesignJet

12.06.2014  HP oznamuje nové plotry HP Designjet a technologii PageWide

Firma HP uvedla na trh dva nové modely velkoformátových tiskáren (plotrů) HP Designjet a oznámila - s velkým předstihem před uvedením na trh - novou "celostránkovou" tiskovou technologii PageWide. Tento způsob inkoustového tisku využívá stacionární hlavu (bez pojíždění) a dovoluje tak podstatně zvýšit rychlost a kvalitu tisku, při zachování nízkých tiskových nákladů. Rychlost tisku je dvojnásobná oproti velkoformátovým LED tiskárnám a tento výkon nezáleží na tom, zda tisknete černobíle nebo barevně.

Velkoformátová technologie HP PageWide využívá pevnou tiskovou lištu vyskládanou z jednotlivých 5palcových tiskových hlav s celkem 200.000 tryskami přes celou šíři stránky či role. Podobnou technologii využívá HP u svých výkonných publikačních tiskáren A4/A3, kde dovoluje rychlost tisku až 42 formátů A4 za minutu. PageWide hlavy tisknou novým typem inkoustu s trvanlivostí 200 let. Velkoformátová zařízení využívající technologii PageWide nicméně mají být uvedena na trh až v druhé polovině roku 2015.

HP PageWide

Nově (již dnes) uvedenými zařízeními je multifunkční kopírka HP Designjet T3500 Production eMFP a plotr HP Designjet T7200 Production Printer. Rychlost tisku zde činí až 4 barevné formáty A1 za minutu (165 A1/hodinu). Tiskárny podporují přímý tisk CAD dat, PDF podkladů (mapy, plakáty) i obrázků, celkem šesti barevnými inkousty, v rozlišení 2400x1200 dpi, a to na různé typy médií. Kromě jiného je novinkou například také šifrované ukládání dat na interním disku či použití rychlého procesoru Intel i5.

Další oznámenou novinkou je tiskový software HP Designjet SmartStream slibující významné usnadnění a urychlení správy a přípravy mnohastránkových tiskových úloh a front PDF souborů, včetně jejich přesného náhledu. SmartStream bude podporovat postscriptové verze modelů HP Designjet T7100, T7200 a T3500.

Správci IT jistě uvítají nový HP Designjet Universal Print Driver (UPD), který usnadňuje správu všech ve firmě používaných plotrů HP Designjet díky standardizovanému jednotnému tiskovému ovladači. To šetří čas a náklady na testování a instalace různých driverů na pracovních stanicích.

Technické parametry nově uváděných tiskáren:


Zpět


Copyright © 2021 Arkance Systems CZ s.r.o. - Autodesk Platinum Partner • tel. 910 970 111
HP DesignJet - tipy, utility, diskuse • Kontakt: webmaster.cz@arkance-systems.comOchrana soukromí