Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit k produktům
HP DesignJet

Služba je provozována firmou Arkance Systems CZ s.r.o.
 
Online výpočet ceny tisku Porovnání parametrů dvou modelů 

Web server firmy Arkance Systems
CAD Fórum - tisíce tipů a triků k AutoCADu, diskuse
Facebook stránka CAD Studia


Novinky ze světa HP DesignJet

19.10.2009  HP IPU - tiskněte s nadhledem na HP Designjet

HP Instant Printing Utility (IPU) je bezplatná utilita pro majitele velkoformátových tiskáren (plotrů) HP Designjet. Pomocí této aplikace můžete podstatně zjednodušit tisk kancelářských a CAD souborů na vaší tiskárně.

Aplikaci "Instant Printing Utility" můžete spustit buď samostatně jako Windows aplikaci, nebo prostřednictvím kontextové nabídky pravým tlačítkem myši na jakémkoliv souboru v Průzkumníku (standardně pro PLT, PDF a PPT). Soubory zvolené v Instant Printing Utility tak můžete jediným stiskem tlačítka odeslat do tiskové fronty kteréhokoliv vašeho velkoformátového zařízení HP. Díky náhledu obsahu PLT, PDF a PPT souborů okamžitě vidíte jak bude daný soubor na zvolené médium umístěn a jak bude na papíře natočen. Můžete se tak vyhnout zbytečně vypotřebovaným médiím při chybně zvolené funkci zvětšování, otočení nebo automatického natočení.

Můžete zde rovněž přepsat velikost a měřítko tiskového souboru a dokument vytisknout zmenšený nebo jej zvětšit na velikost média. Volitelně můžete na takto upravené dokumenty umístit vodoznak, aby nedošlo k nechtěné chybné interpretaci rozměrů/měřítka (např. kót). IPU se tak chová podobně jako funkce "HP Instant Printing" při tisku DWF z aplikace Autodesk Design Review.

Při tisku úlohy můžete zvolit počet kopií a řazení stránek. IPU vždy zobrazuje potřebnou celkovou délku média. Tisk PDF souborů z IPU funguje na všech modelech HP Designjet, optimalizace tisku kopií ale vyžaduje podporu PostScriptu. Pokud používáte účtování tisku, můžete tisk z IPU přiřadit konkrétnímu účtu prostřednictvím "Account ID".

Utilita IPU podporuje většinu aktuálních modelů plotrů HP Designjet, včetně řady 510, T610, T1120, 4020, 4520 MFP. Pro kompatibilitu s dalšími modely HP Designjet prosím kontaktujte CAD Studio.

HP Instant Printing Utility

Bezplatnou utilitu "HP Instant Printing Utility" kompatibilní s 32bitovými verzemi Windows XP a Vista si můžete stáhnout buď po vyplnění dotazníku ze stránky na webu HP - www.hp.com/go/hpinstantprintingutility, nebo přímo ze stránky helpdesk.cadstudio.cz.


Zpět


Copyright © 2021 Arkance Systems CZ s.r.o. - Autodesk Platinum Partner • tel. 910 970 111
HP DesignJet - tipy, utility, diskuse • Kontakt: webmaster.cz@arkance-systems.comOchrana soukromí